Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 12:59

Мексиканці протестують проти вбивства студентів

Служби безпеки Мехіко заарештували 20 молодих людей, які зчинили безлади під час демонстрації, присвяченої 40 роковинам трагічних подій 2 жовтня 1968 року.

За даними влади столичного федерального округу, безлади "зчинила невелика група людей, які прибули на демонстрацію тільки з одним бажанням, - спровокувати хаос і порушити спокій".

У демонстрації взяли участь 30 тисяч осіб, які прибули на центральну площу Мехіко з різних регіонів країни. Для забезпечення безпеки столичні служби безпеки розробили план оперативних дій, в якому брали участь більше 6 тис. поліцейських.

Другого жовтня 1968 року частини мексиканських військ відкрили вогонь по студентах, які вийшли на демонстрацію на площі Тлателолко. За офіційними даними, тоді загинули 30 людей. За даними правозахисних організацій та іноземних журналістів, було убито близько 300 студентів, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканці протестують проти вбивства студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути