Британські вчені стверджують, що їжа, яка містить з"єднання
групи флавоноїдів, – кверцетин, допомагає знизити ризик розвитку серцевих
захворювань. Кверцетин містять такі продукти як чай, цибуля, яблука й вино.
Попередні дослідження показували, що кверцетин дуже швидко
метаболизується в кишківнику та печінці і його неможливо виявити в крові.
Тому вчені зосередилися на вивченні з"єднань, які
потрапляють в кров, після того, як кверцетин абсорбується й перероблюється
організмом.
Дослідники взяли з"єднання в концентрації аналогічній тій,
що виходить в процесі травлення. Після чого їх протестували на клітинах, узятих
зі стінок судин.
За словами провідного дослідника проекту доктора Пола Круна,
ефект, що здійснюється утворюваними в результаті метаболізму кверцетину
з"єднаннями, виражається значно слабше, ніж при лабораторних випробуваннях
початкового з"єднання.
Проте, дослідники з"ясували, що похідні кверцетину в
організмі допомагають уникнути хронічного запалення, що призводить до
потовщення стінок артерій.
У Британському фонді харчування сказали, що дослідження ще
раз доводить корисність і необхідність фруктово-овочевої дієти.
На даний час, за інформацією фонду, середньостатистичний
житель Великої Британії споживає лише 40% від рекомендованої медиками денної
норми фруктів і овочів, передає ВВС.
Коментарі