Ексклюзиви
понеділок, 05 листопада 2007 11:05

Медики назвали найкорисніші для серця продукти

Британські вчені стверджують, що їжа, яка містить з"єднання групи флавоноїдів, – кверцетин, допомагає знизити ризик розвитку серцевих захворювань. Кверцетин містять такі продукти як чай, цибуля, яблука й вино.

Попередні дослідження показували, що кверцетин дуже швидко метаболизується в кишківнику та печінці і його неможливо виявити в крові.

Тому вчені зосередилися на вивченні з"єднань, які потрапляють в кров, після того, як кверцетин абсорбується й перероблюється організмом.

Дослідники взяли з"єднання в концентрації аналогічній тій, що виходить в процесі травлення. Після чого їх протестували на клітинах, узятих зі стінок судин.

За словами провідного дослідника проекту доктора Пола Круна, ефект, що здійснюється утворюваними в результаті метаболізму кверцетину з"єднаннями, виражається значно слабше, ніж при лабораторних випробуваннях початкового з"єднання.

Проте, дослідники з"ясували, що похідні кверцетину в організмі допомагають уникнути хронічного запалення, що призводить до потовщення стінок артерій.

У Британському фонді харчування сказали, що дослідження ще раз доводить корисність і необхідність фруктово-овочевої дієти.

На даний час, за інформацією фонду, середньостатистичний житель Великої Британії споживає лише 40% від рекомендованої медиками денної норми фруктів і овочів, передає ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Медики назвали найкорисніші для серця продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути