середа, 21 березня 2007 12:23

Мати викинула немовля після безуспішних спроб його продати

- Краще хай сина заберуть чужі люди, а не його рідний батько, - так пояснила свій вчинок розведена 23-річна мешканка Алчевська, яка після декількох безуспішних спроб продати своє немовля просто залишила його на купі зі сміттям.

Малюка врятували підлітки, яким горе-матуся першим запропонувала купити немовля. До двох 15-річних дівчаток і їх однокласника, що гуляв у дворі одного з будинків Алчевська (Луганська область), підійшла молода жінка з немовлям на руках і запропонувала їм купити її крихітного сина, а то і взагалі просто так забрати.

Спочатку підлітки подумали, що жінка жартує. Коли ж почули від неї запах алкоголю, відмахнулися, прийнявши її пропозицію за "п"яні балачки".

- Проте ми продовжували сидіти у дворі, спостерігаючи, як жінка заходить то в один, то в інший під"їзд будинку, - згадує одна з дівчаток. - В якийсь момент ми вирішили простежити за нею. Виявляється, вона пропонувала дитину не тільки нам, але і декільком мешканцям. Але, природно, ніхто немовляти не взяв. Потім жінка з дитиною, що розплакалася, завернула за ріг будинку і через декілька хвилин вийшла з підворіття вже без нього.

- Хлопці мерщій кинулися за будинок, - розповідає помічник начальника Алчевського міського відділу міліції Валентина Єсаулова. Конверт з немовлям лежав прямо на сміттєвій купі. Поки дівча, узявши дитину на руки, викликало "швидку" і міліцію, хлопець рвонув за жінкою, щоб прослідкувати. Міліціонери, що незабаром під"їхали, затримали горе-матусю.

Затриманою виявилася 23-річна місцева мешканка Олена, давно помічена у зловживанні спиртними напоями. Небажання відмовитися від своєї згубної пристрасті і послужило причиною того, що вона вирішила позбавитися дитини.

- Того дня я посварилася з своєю мамою, - говорить Олена. - Вона сказала мені, що якщо я не перестану пити, то мене позбавлять батьківських прав і дитину заберуть колишній чоловік з батьками. Або взагалі віддадуть в дитячий будинок. Тоді я вирішила, що краще хай сина заберуть чужі люди, чим його рідний батько.

- Відносно Олени порушили кримінальну справу, - повідомила Єсаулова. – Орієнтовно до кінця березня її вже розгляне суд. Малюк зараз знаходиться у бабусі. За словами медиків, загрози його здоров"ю немає, передає Магнолия-ТВ.

Зараз ви читаєте новину «Мати викинула немовля після безуспішних спроб його продати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути