пʼятниця, 21 березня 2008 12:28

Мати Тереза оголошена покровителькою Всесвітнього дня молоді

Мати Тереза, зарахована Католицькою церквою до лику блаженних, була напередодні оголошена покровителькою Всесвітнього дня молоді, який пройде 15-20 липня у Сіднеї (Австралія). Про це повідомив один з координаторів форуму, католицький єпископ Ентоні Фішер.

Він наголосив, що Мати Тереза досі - навіть через 10 років після смерті, "надихає молодих людей" на служіння ближньому і виявляє приклад того, як маленька слабка жінка може стати життєвим прикладом для мільйонів.

Покровителем Усесвітнього дня молоді у Сіднеї оголошений також покійний Папа  Римський Іоанн Павло II - ініціатор проведення міжнародних зустрічей молоді на різних континентах.

Усесвітній день молоді - ініціатива Католицької церкви, відкрита для хлопців і дівчат різних релігій і для невіруючих. Організатори форуму в Сіднеї чекають участі близько 500 тисяч хлопців і дівчат, з яких не менше 125 тисяч прилетять на зелений континент з-за кордону.

Прибуде до Сіднея також і Папа Римський Бенедикт XVI. Католики Австралії сподіваються, що він проголосить святою першу австралійку - Мері МакКиллоп, 100-річчя  від дня народження якої святкуватиметься 2009 року, повідомляє РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Мати Тереза оголошена покровителькою Всесвітнього дня молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути