середа, 05 березня 2008 08:48

Маккейн став єдиним кандидатом від республіканців

Кандидатом від Республіканської партії на виборах президента США буде Джон Маккейн. Перші результати підрахунку голосів, поданих на праймеріз республіканців у Техасі, показують, що Маккейн лідирує з великим відривом.

Телеканал CNN, що стежить у прямому ефірі за підбиттям підсумків праймеріз, повідомляє, що в Техасі Маккейн отримує не менше 56 відсотків голосів, а його суперник Майк Хаккабі - 32 відсотки.

Заручившись підтримкою республіканців Техасу, Маккейн забезпечив собі 1195 голосів виборців. Для того щоб стати єдиним кандидатом від Республіканської партії та пройти у фінальну частину президентських виборів, Маккейну потрібно було привернути 1191 делегата.

У вівторок внутріпартійні вибори Республіканська партія провела в чотирьох штатах: Техасі, Огайо, Род-Айленді та Вермонті. Результати голосування в Род-Айленді ще не оголошені, в інших трьох штатах Маккейн отримав перемогу.

Майк Хаккабі офіційно оголосив про відмову від подальшої боротьби за пост президента США.

Виступаючи перед своїми прихильниками у вівторок увечері, після того як були оголошені перші результати праймеріз республіканців у Техасі, Хаккабі визнав поразку і оголосив про завершення своєї президентської кампанії.

Джон Маккейн виступив з промовою переможця. Він відзначив, що основним завданням майбутнього президента країни буде спроба безболісно вивести США з війни в Іраку, поки ситуація не погіршала. Крім того, Маккейн пообіцяв збільшити збільшення кількості робочих місць у країні, понизити податки, зняти багато обмежень і спробувати обмежити протекціонізм.

Як очікується, президент США Джордж Буш висловить свою підтримку Маккейну сьогодні в Білому домі, повідомляє Корреспондент.net.
Зараз ви читаєте новину «Маккейн став єдиним кандидатом від республіканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути