Ексклюзиви
пʼятниця, 17 квітня 2015 17:24

Майже половина новин в Уанеті необ'єктивні - дослідження

Майже половина новин в Уанеті необ'єктивні - дослідження

У першому кварталі 2015 року українські інтернет-видання стали частіше порушувати стандарт подачі новин: у 44% матеріалів не вистачало експертної думки або бекграунду.
Про це повідомляє інтернет-видання "Апостроф" з посиланням на моніторинг Інституту масової інформації.

"Журналісти помічені в копіюванні фейкових матеріалів з російських ЗМІ, у випадках попадання під вплив маніпулятивної інформації, коли заголовки не мають нічого спільного з тілом новини", - зазначає експерт ІМІ Олена Голуб.

Минулого разу пік порушень подання інформації був пов'язаний з проведенням парламентських виборів.

"Часто поява немаркованої політичної реклами в ЗМІ може бути безпосередньо пов'язана з позицією власників медіа. Їх вплив особливо відчутно в регіональних масштабах, де увага населення до місцевих ЗМІ традиційно вища, ніж до національних", - акцентує "Апостроф". Наприклад, у Кіровограді (де в день парламентських виборів чверть всіх матеріалів була проплаченою антирекламою політичних конкурентів) популярний міський сайт "Гречка" пов'язують зі скандальним депутатом ВР VII скликання Андрієм Табаловим.

Нагадаємо, Табалов, пройшовши до парламенту від "Батьківщини" на виборах 2012-го року разом зі своїм батьком Олександром, відмовився писати заяву про входження до складу парламентської фракції об'єднаної опозиції. Тоді Табалових назвали "першими тушками" нової Ради, а депутати ВО "Свобода" виштовхували їх з парламенту.

"Апостроф" також повідомляє, що в даний момент медіа-експерти почали детальніше вивчати роботу ЗМІ в Україні, які підозрюються у підтримці сепаратизму на сході країни. Ця діяльність цікавить і правоохоронні органи. Зокрема, 13 квітня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що розраховує на справедливе рішення суду щодо скасування реєстрації газети "Вести", яка, за даними спецслужби, продовжує публікувати матеріали в підтримку сепаратизму, а також має незаконні джерела грошових надходжень.

Зараз ви читаєте новину «Майже половина новин в Уанеті необ'єктивні - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути