Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2008 14:01

Майже половина американців змінили віру

Результати опитування показали, що більше 40 відсотків американців поміняли ті релігійні переконання, які їм прищепили в дитинстві, повідомляє газета The Washington Post.

Таке нестійке відношення сучасних жителів США до релігії фахівці пояснюють американською непостійністю, збільшенням числа релігійних меншин і зростанням кількості міжрелігійних браків. Зокрема, закохавшись в мусульманку, чоловік часто стає перед жорстким вибором: прийняти іслам або забути про неї.

Крім того, дослідження показує, що в наші дні віра американців стала більш індивідуалізованою. Розмиваються межі віросповідань. Близько чверті жителів США вважає себе "духовним, але не релігійним".

Число протестантів в США за останні роки знизилося до 51 відсотка жителів. Число католиків залишилося на рівні 24 відсотків, проте дослідники відзначають, що це не означає вірності корінних американців католицькій вірі. Просто спад місцевих католиків компенсується за рахунок емігрантів з Латинської Америки.

68 відсотків католиків, 80 відсотків протестантів і 76 відсотків іудеїв заявили, що сповідають свою релігію з дитинства.

Опитування проводилося серед 35 тисяч дорослих респондентів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Майже половина американців змінили віру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути