середа, 04 червня 2008 14:06

Махмуд Ахмадінежад упевнений, що Буш не нападе на Іран

Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад заявив, що президент США Джордж Буш не посміє віддати наказ про напад на Ісламську республіку. До того ж, за словами іранського президента, Буш закінчить свою каденцію в печалі від того, що не зумів здійснити це бажання, повідомляє NEWSru Israel з посиланням на IRNA.

Про це Ахмадінежад заявив, перебуваючи в Римі.

Він підкреслив, що США не мають приводу для нападу на Іран, оскільки ядерна програма більше не може вважатися такою. "Наші роботи абсолютно легальні і прозорі, додатково, контролюються МАГАТЕ. Проте США і інші держави дозволили декільким режимам, зокрема, сіоністам, обзавестися ядерною зброєю і підтримують їх. Це подвійні стандарти", - сказав він.

За словами Ахмадінежада, Іран не побоюється погроз і не вимагає нічого, окрім реалізації законних прав. Він додав, що Ісламська республіка відрізнялася миролюбністю впродовж всієї історії, і ніколи ні на кого не нападала.

Також в своїй промові в Римі іранський президент пояснив, чому вважає штати "великою Сатаною", за його словами, голова Америки виставив американську національну популярність на продаж. "Хто понесе відповідальність за тисячі нещасть в Іраку, Афганістані, Палестині і Лівані? Хіба Сатана зробив щось ще, крім цього? Іранська нація - нація, яка вирішує світові проблеми без застосування сили, а миролюбним способом, шляхом переговорів. Проте є і такі, хто розуміє тільки мову погроз", - заявив Ахмадінежад.

"Ми просимо американський уряд переглянути політику, що проводиться, тому що вона примушує страждати весь світ, - підкреслив він. - Ми піднімемо це питання, якщо увійдемо до стадії переговорів".

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 4 червня, виступаючи в Білому домі, прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт закликав міжнародне співтовариство використовувати всі доступні засоби для нейтралізації загрози з боку Ірану. Ізраїльський прем"єр назвав Іран найбільшим світовим експортером тероризму і фундаменталістською диктатурою, рухомою "повною зневагою" до цінностей вільного світу і нестримним прагненням до військової переваги і регіональної гегемонії.

За словами Ольмерта, Тегерану необхідно дати відчути, які катастрофічні наслідки його чекають у разі продовження розробки ядерної зброї.

Тим часом Іран продовжує "збагачуватись" ураном. Каскад з 3,5 тисяч газових центрифуг для збагачення урану встановив Іран в кінці травня на дослідній установці в Натанзі. Країна як і раніше ігнорує вимоги Ради Безпеки ООН про припинення всіх робіт в цьому напрямку і продовжує старанно працювати в цій сфері.

Слід зазначити, що 4 березня РБ ООН втретє ввела чергові санкції проти Ірану в зв"язку з його відмовою зупинити програму збагачення урану.

Тим часом, іранський президент Махмуд Ахмадінеджад різко відреагував на заяву Вашингтона про те, що він вимагатиме у ООН подальших санкцій щодо Ірану. Він сказав, що Рада Безпеки може приймати резолюції хоч сто років підряд, але це не змусить Іран відмовитися від своїх планів в ядерній сфері, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Махмуд Ахмадінежад упевнений, що Буш не нападе на Іран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути