пʼятниця, 25 травня 2007 17:52

МАГАТЕ інспектує атомний центр в Ісфагані

Інспектори Міжнародного агентства по атомній енергії (МАГАТЕ) проводять інспекції в ядерному центрі по конверсії уранової руди в Ісфагане (Центральна іранська провінція Ісфаган), повідомив заступник Організації по атомній енергії Ірану Мохаммад Саїді.

"Ніяких перепон для законних інспекцій МАГАТЕ атомних об"єктів в Ірані не існує, перевірки здійснюються в рамках правових зобов"язань Ісламської Республіки", - додав іранський атомник.

У минуле середовище гендиректор МАГАТЕ представив доповідь Раді керівників МАГАТЕ і голові Ради Безпеки ООН. У доповіді наголошується, що Іран як і раніше ігнорує вимоги Ради Безпеки ООН про припинення ядерних розробок і нарощує діяльність по збагаченню урану.

Термін, відведений Тегерану для виконання вимог СБ ООН, закінчився 23 травня.

Головною вимогою одноголосно прийнятою Совбезом 24 березня резолюції 1747 було припинення Іраном збагачення урану і розробки ракет-носіїв.

Відповідно до останньої доповіді гендиректора МАГАТЕ в ядерному центрі по конверсії уранової руди в Ісфагані проведено 269 тонн гексафторіда урану (UF6), необхідного для завантаження в центрифуги по збагаченню урану. У документі також наголошується, що на 13 травня 2007 року в Натанзі функціонує вісім каскадів по 164 центрифуги, в які завантажений UF6, два каскади проходили тестування в режимі вакууму, і ще три каскади знаходилися в процесі монтажу, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «МАГАТЕ інспектує атомний центр в Ісфагані ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути