Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2007 12:25

Мафія Неаполя сіє безлади і хаос в місті

У Неаполі і його провінціях проходять маніфестації проти звалищ сміття, що скупчилися. Акції продовжувалися навіть вночі з четверга на п"ятницю. У деяких районах міста натовпи демонстрантів перекрили транспортний рух.

Тим часом, влада міста з метою виходу з катастрофічної ситуації з відходами має намір обнародувати місця звалищ, що знов відкриються. Поки що вони тримаються в суворій таємниці щоб уникнути протестів проти цього плану влади, навіть не дивлячись на те, що подібні звалища функціонуватимуть лише тимчасово.

Конфронтації між населенням і місцевою адміністрацією викликало і рішення про відкриття чотирьох раніше законсервованих звалищ.

Мер області Кампанія Роза Йерволіно Руссо, у свою чергу, підкреслила, що Неаполь гостро потребує добре організованих місць для скупчення сміття, "які б не загрожували здоров"ю громадян".

У Неаполі нагромадились тонни сміття, які можуть привести до санітарної катастрофи в місті і стати джерелом розповсюдження епідемій. До того ж, невідомі постійно підпалюють стихійні звалища, які при горінні виділяють отруйну речовину діоксин.

Раніше президент Італії Джорджо Наполітано закликав всі компетентні органи підключитися до вирішення проблеми.

Надзвичайний комісар уряду Гвідо Бертолазо, виступаючи в Неаполі, вказав на можливі виходи з ситуації аж до відкриття свого часу законсервованих звалищ.

Міністр з проблем навколишнього середовища Італії Альфонсо Пекораро Сканіо раніше зажадав заарештувати паліїв сміття, підкреслюючи, що зазвичай це "люди, пов"язані з каморрою (мафія Неаполя) і злочинними кланами, які сіють безлади і хаос", повідомляє РІА "Новини".



Зараз ви читаєте новину «Мафія Неаполя сіє безлади і хаос в місті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути