Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2007 12:26

Мадридські прибиральники розливають олію, щоб пасажири падали

Прибиральники мадридського метрополітену, що продовжують безстроковий страйк з 17 грудня, навмисне смітять у "підземці" і навіть розливають на підлогу олію, щоб пасажири сковзалися і падали. Акції саботажу зафіксовані на відеоплівку, копії якої керуюча  Рада Мадрида направила провідним засобам масової інформації Іспанії.

Глава ради Есперанса Агірре у п"ятницю віддала розпорядження анулювати контракти з компаніями, в яких працюють страйкуючі, і підшукати нових контрактників. Головне управління громадської охорони здоров"я розпочало інспекцію приміщень станцій столичного метро. Експерти мусять визначити, наскільки небезпечні для пасажирів купи сміття, які зібралися за 10 днів страйку, повідомляє "Newsru.com".

Страйкуючі вимагають зрівняти оплату праці з своїми суміжниками, ввести жорсткий графік роботи, що не перевищує 35 годин на тиждень, 20-відсоткову надбавку до зарплати за шкідливість і відмінити тимчасові контракти.

Останній подібний страйк проводився у червні 2002 року за участю 400 прибиральників фірми "Клесе". Акція протесту тривала 11 днів, доставивши немало незручностей пасажирам на 117 станціях метро, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Мадридські прибиральники розливають олію, щоб пасажири падали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути