Ексклюзиви
пʼятниця, 23 листопада 2007 11:16

Людина стане зарядкою для телефону

Людина стане зарядкою для телефону
Американська компанія M2E Power розробила нову технологію зарядки мобільного телефону, що працює від енергії, що виробляється користувачем цього ж телефону.

Розробники говорять, що в комплект зарядки входить міні-генератор, здатний перетворювати кінетичну енергію тіла в електричну. Простіше кажучи, пристрій заряджається під час ходьби або бігу. Міні-генератор виробляє електроенергію, яка накопичується в батареї, що знаходиться в комплекті з пристроєм, і потім передає її акумулятору мобільного телефона таким чином, неначе трубка підключена до мережі.

Розробники говорять, що фактично пристрій здатний бути акумулятором і перетворювачем електричної енергії не тільки для стільникового телефону, а й для інших компактних електронних пристроїв.

M2E на сьогодні розробила нові пристрої за замовленням Армії США і вони поки використовуються лише там, проте у  компанії повідомили, що виведення пристрою на ринок також входить у плани. Разом з тим, перш ніж пристрій можна буде купити в найближчому салоні зв"язку, розробникам необхідно зробити ще кілька дуже важливих кроків, по-перше, потрібно зменшити розмір генератора, по-друге, зменшити його вагу, нарешті по-третє, потрібно спробувати збільшити обсяги генерації електроенергії для того, щоб заряджати можна було не тільки трубки, а й  й субноутбуки, фотокамери, плеєри та іншу портативну електроніку.

За прогнозом Рігана Уорнера-Роу, менеджера M2E, чекати появи новинок на ринку можна за півтора-два роки, повідомляє сайт "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Людина стане зарядкою для телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути