Ексклюзиви
вівторок, 11 листопада 2008 10:04

Лужков запропонував продавати історичні будівлі Москви

Лужков запропонував продавати історичні будівлі Москви
Мер Москви Юрій Лужков вніс до Мосміськдуму законопроект, що встановлює правила продажу столичних історичних будівель, пише "Комерсант". Згідно з ним, раз на три роки Москомнаслідство складатиме список будівель, що виставляються на аукціон, при умові, що новий власник зберігатиме і відновлюватиме пам"ятники історії і культури.

Член бюджетно-фінансової комісії Мосміськдуми Олександр Крутов розповів, що зараз в Москві приватизовано лише декілька десятків будівель. Він вважає, що якби і раніше все відбувалося по новому закону, то власники утримували б історичні будівлі, на що у держави не вистачає грошей.

Можливість купівлі-продажу пам"яток була обумовлена законом "про об"єкти культурної спадщини РФ", прийнятим в 2002 році. Проте Москва і Санкт-Петербург наклали мораторій на продаж історичних будівель. Новий закон повинен привести столичне законодавство у відповідність з федеральним.

Експерти в цілому вважають положення закону розумними, проте вказують і на можливі небезпеки для стану пам"ятників Москви у разі його ухвалення. Так, президент громадського фонду "Відродження російської садиби" Віссаріон Алявдін побоюється, що не буде вироблена чітка методика опису всіх деталей будівлі для включення їх в охоронне зобов"язання. Він заявив, що якщо в зобов"язання "забудуть" вписати, наприклад, флігель або інтер"єри двох залів, то їх можна буде позбутися.

Зараз ви читаєте новину «Лужков запропонував продавати історичні будівлі Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути