Ексклюзиви
вівторок, 20 січня 2009 15:22

Лукашенко вважає, що без Білорусі Європі не вирішити актуальні проблеми

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що без Білорусі в європейському регіоні неможливо вирішити найбільш актуальні проблеми.

Як повідомили у прес-службі Президента Білорусі, про це Лукашенко заявив, приймаючи 19 січня вірчі грамоти посла, голови Представництва Єврокомісії в Україні і Білорусі Жозе Мануеля Пінту Тейшейри.

"Без активної участі Білорусі навряд чи можливо ефективне й комплексне вирішення в європейському регіоні таких актуальних питань, як боротьба із забрудненням навколишнього середовища, енергетична безпека, розвиток транспортної, транзитної і митної інфраструктури, боротьба з нелегальною міграцією, міжнародним тероризмом і трансграничною злочинністю. Це далеко не вичерпний перелік завдань, які нам належить вирішувати спільно з нашими європейськими партнерами. Ми готові до продовження початого конструктивного діалогу з Європейським Союзом на основі принципів взаємної поваги й рівності сторін", - сказав Лукашенко.

Він наголосив, що білоруська сторона зацікавлена в повноцінній співпраці з Євросоюзом, який є одним з найбільших торговельно-економічних й інвестиційних партнерів країни. "Економічна доцільність - найважливіший стимул для активізації розвитку наших відносин. Дуже сподіваюся, що новий керівник представництва Комісії Європейських співтовариств в Україні і Білорусі всесторонньо цьому сприятиме", - додав Лукашенко.

Єврокомісія і Білорусь 7 березня 2008 року підписали угоду про відкриття Представництва Єврокомісії в Мінську.

Нині всі контакти Білорусі і Єврокомісії здійснюються через Представництво Єврокомісії в Україні і Білорусі, яке розташоване в Києві, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко вважає, що без Білорусі Європі не вирішити актуальні проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути