Ексклюзиви
понеділок, 07 липня 2008 15:34

Лукашенко назвав секретаря Ради безпеки головним винуватцем вибуху в Мінську

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розглядає питання про зняття з посади секретаря ради безпеки республіки Віктора Шеймана через вибух в Мінську, що стався 4 липня під час святкування Дня незалежності.

"Не думаю, що ви, Віктор Володимирович (Шейман), повинні залишитися на цій посаді після інциденту. Ви винні перш за все", - заявив Лукашенко в ході наради, присвяченої результатам розслідування вибуху в Мінську.

"Ви за дорученням президента не один рік, а десять років організовували подібні заходи. Ви і глава адміністрації - він відповідає за політичну сторону, а ви за безпеку - нічого не зробили, і пишіть мені рапорти про те, що там сталося. Я більше вас знаю, що там відбулося, а державного секретаря немає на заході і у полі зору не видно", - сказав Лукашенко.

Вибух в Мінську стався 4 липня в розпал масових гулянь і концерту з нагоди Дня незалежності, постраждали 50 осіб. Як припускають експерти - спрацював саморобний вибуховий пристрій. В цей час на площі на концерті був присутній президент Лукашенко. За фактом вибуху МВС Білорусі порушило кримінальну справу за статтею "хуліганство", повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко назвав секретаря Ради безпеки головним винуватцем вибуху в Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути