Ексклюзиви
понеділок, 08 грудня 2008 10:07

Лондонський метрополітен страйкує

Працівники, що відповідають за нічне обслуговування системи електропостачання лондонського метро, почали 36-годинний страйк.

Як повідомляє АР, страйк продовжиться до 8 ранку вівторка 9 грудня.

Електротехніки нічної зміни вимагають рівних умов оплати праці з їх колегами, що працюють вдень, а саме: підвищення річної зарплати на три тисячі фунтів стерлінгів за згоду прийняти новий графік змін. Таке підвищення раніше вже отримали працівники денної зміни.

Нещодавно компанія-працедавець EDFEnergyPowerlink змінила графік змін, збільшивши на дві години (до 12 годин) денну і, відповідно, на дві зменшивши нічну, з чим і було зв"язано підвищення зарплат денних працівників. Як заявив глава профспілки RMT, що представляє інтереси страйкуючих, працедавець повинен також компенсувати зміну робочого режиму співробітникам нічної зміни.

Це вже другий страйк, оскільки перший, що відбувся в листопаді, не приніс результатів. Як запевнив представник EDFEnergyPowerlink, страйк не приведе до збоїв в роботі лондонської підземки, повідомляє Bbcrussian.com.

Зараз ви читаєте новину «Лондонський метрополітен страйкує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути