Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2008 08:30

Ліверпуль став культурною столицею Європи 2008 року

Ліверпуль став культурною столицею Європи 2008 року
Британське місто Ліверпуль у п"ятницю офіційно стане культурною столицею Європи 2008 року. У конкурсі на право носити цю горду назву брали участь і інші знамениті британські міста – Брістоль, Бірмінгем, Кардіфф, Ньюкасл і Оксфорд, проте Ліверпуль, промислове місто, єдиною визначною пам"яткою якого довгий час вважався музей "Бітлз", з найбільшою швидкістю розвивається саме як туристичне місто і центр культурного життя країни.

Як наголошується в Міжнародному дослідженні пасажиропотоку, Ліверпуль, обраний культурною столицею–2008 ще в 2003 році, є шостим за популярністю містом у Великій Британії, випереджаючи, зокрема, Бат, Оксфорд, Кембрідж та Йорк.

Низка заходів, відповідних статусу культурної столиці Європи, відкриється в п"ятницю грандіозним шоу просто неба на площі в самому центрі Ліверпуля. Як розповіли організатори заходу, "під час святкової дії на гігантських екранах оживуть знайомі всім ліверпульцям види, гості зможуть побачити найяскравіше повітряне видовище і найприголомшливіші театральні ефекти, які тільки бачило місто".

У суботу святкування тріумфу Ліверпуля триватиме і набере ще більшого розмаху, оскільки грандіозний концерт-мюзикл за участю музиканта групи "Бітлз" Рінго Стара пройде в недавно побудованому концертному комплексі Echo Arena Liverpool.

Однією з головних зірок "вікенду культурної столиці" стане диригент з Санкт-Петербурга Василь Петренко, який очолює Філармонічний оркестр Ліверпуля.

У неділю свої двері для охочих розкриють міські музеї, зокрема – на один день – легендарний Bluecoat – старий центр мистецтв Великої Британії, що є пам"ятником культурної спадщини ЮНЕСКО. Зараз музейний центр, що існує з 1717 року, закритий на реставрацію, а відкриття його заплановане на березень цього року. Свого часу з виставок саме в цьому музеї починали свою кар"єру Пабло Пікассо, Вінсент Ван Гог і Анрі Матісс, повідомляє РИА "Новости" .

Зараз ви читаєте новину «Ліверпуль став культурною столицею Європи 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути