Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2015 11:39

Ліванський пілот підтвердив, що Туреччина попереджала пілотів Су-24

Ліванський пілот підтвердив, що Туреччина попереджала пілотів Су-24
Автор: www.wsj.com

Ліванський пілот розповів, що турецькі ВПС попереджали російських пілотів про наближення до їхнього кордону, повідомляє телеканал Al Arabiya.

Пілот ліванської авіакомпанії Middle East Aіrlines виконував рейс 24 листопада з аеропорту в Бейруті і заявив, що чув в ефірі про попередження російському літаку Су-24.

Він розповів, що турецькі ВПС неодноразово повідомляли "невідомому літаку", що він наближається до повітряного простору Туреччини і повинен змінити курс. Водночас пілоти літака не відповідали.

Пілот, який вирішив не називати своє ім'я, записав частину попереджень на телефон і надав запис Al Arabiya. Ця частина збігається із записом, який раніше розповсюдила Туреччина.

Також ліванський пілот розповів, що за останній місяць неодноразово чув, як турецькі ВПС попереджали "невідомих літаків" про наближення до кордону країни.

Як раніше повідомляла Gazeta.ua, штурман збитого Су-24 заявив, що не отримував жодних попереджень від турецьких ВПС. За його словами, літак не перетинав турецький повітряний простір і політ повністю контролювався.

Зараз ви читаєте новину «Ліванський пілот підтвердив, що Туреччина попереджала пілотів Су-24». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути