Ексклюзиви
середа, 30 травня 2007 11:09

Литва розмістить у себе натівську систему ПРО

Міністр оборони Литви Юозас Олекас висловив готовність розмістити в республіці протиракетну систему за прикладом Польщі і Чехії. Як один з можливих варіантів він назвав систему ПРО, яку пропонує НАТО.

За його словами, Литва потребує цього у зв"язку із загрозою, що йде від якихось "нестабільних країн, у яких через декілька днів можуть з"явитися технічні можливості для атаки". Кого конкретно мав на увазі глава військового відомства, він не уточнив.

В даний час ряд країн - європейських членів НАТО, спільно розробляє комплекс MEADS, призначений для заміни комплексів Patriot PAC-3. Розгортання комплексу очікується в наступному десятилітті.

За ТТХ комплекс MEADS дещо перевершує PAC-3. Він призначений для захисту від всіх типів аеродинамічних літальних апаратів, а також від балістичних ракет середньої дальності на останній ділянці траєкторії.

Раніше Чехія і Польща дали згоду на розгортання на своїй території компонентів третього базового району глобальної системи ПРО США, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Литва розмістить у себе натівську систему ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути