понеділок, 15 вересня 2008 19:12

Литва припиняє набір в армію по призову

Військовий міністр Литви Юозас Олекас в понеділок підписав наказ про новий порядок формування збройних сил: набір в армію по призову припиняється, відтепер служити в ній будуть професіонали і добровольці, повідомила прес-служба міністерства оборони республіки.

"Сейм, затвердив чисельність системи охорони краю, ухвалив політичне рішення про перехід до збройних сил на основі професіоналізму і добровільності. Цього року покликане майже все заплановане число призовників, дуже успішно йде прийом на професійну службу, тому було вирішено подальшого призову не проводити", - відзначив міністр.

Концепцію реформи армії, що передбачає перехід до професійної армії, сейм затвердив в липні цього року. Наказ міністра про припинення набору по призову вступив в дію з 15 вересня. У нім також наголошується, що термін демобілізації останніх призовників - 1 липня 2009 року.

"Конституційний обов"язок по захисту вітчизни залишається, тому ми закликаємо молодих людей записуватися в добровольчі підрозділи або в професійні сили", - відзначив Олекас. РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Литва припиняє набір в армію по призову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути