пʼятниця, 23 лютого 2007 17:33

Литовським курцям можуть заборонити підходити до некурців

У Литві хочуть заборонити курцям підходити до некурців ближче як на 30 метрів. Таку пропозицію внесла неурядова організація Федерація споживачів.

Можливе посилення правил для некурців стане наслідком заборони на куріння в громадських місцях, яка в цій республіці набула чинності 1 січня. У Литві заборонено палити в ресторанах, кафе, барах, інших установах громадського харчування, а також в клубах і дискотеках. При цьому куріння сигар і трубок дозволене тільки в спеціально обладнаних клубах.

Проте тепер супротивники куріння незадоволені тим, як цей закон втілюється у життя.

- Вигнані з установ громадського харчування, курці поодинці і цілими групами тепер димлять біля входу. В результаті відвідувачі кафе і ресторанів вдихають тютюновий дим вже не всередині, як раніше, а зовні, - поскаржився представник Федерації Міколас Окуліч-Казарінас.

Незадоволені і жителі верхніх поверхів, які не можуть через дим відкрити вікна.

- Ми наполягатимемо на забороні палити на відстані до 30 метрів від входу в приміщення загального користування, - підкреслив Окуліч-Казарінас.

З цього року багато країн - членів Євросоюзу активізували боротьбу проти курців, проте ініціатива литовської організації навіть на цьому фоні виглядає надзвичайно суворою.

По суворості з нею можна порівняти ініціативу влади каліфорнійського містечка Белмонт в США. Там обговорюється документ, який забороняє куріння навіть у власній квартирі, якщо вона знаходиться у великому будинку. Проте в суспільстві ця ідея відгуку не знаходить - обурені курці Белмонта порівнюють депутатів-ініціаторів з нацистами і посилають їм погрози по електронній пошті, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Литовським курцям можуть заборонити підходити до некурців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути