Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2007 12:47

Литовська влада готує своїм громадянам "рік тверезості"

Литовський сейм приступив до обговорення проекту ухвали, в якій пропонується 2008 рік оголосити "роком тверезості". Як повідомляє РІА Новини, проект був внесений депутатами до порядку денного одноголосно.

У документі, зокрема, передбачається дати кабінету міністрів республіки завдання до вересня підготувати і затвердити відповідну програму на майбутній рік і її фінансування. "Я вважаю, що прийшло час алкоголізм оголосити національною проблемою", - заявив, представляючи проект, голова парламентського комітету з охорони здоров"я Антанас Матуліс.

За його словами, за останні п"ять років споживання чистого алкоголю на душу населення в Литві збільшилося з 9 до 10,2 літрів в рік. Минулого року від алкоголізму померли 1242 людини - на 142 більше, ніж в 2004 році. По цьому показнику країна вже увійшла до групи високого ризику в Європі.

За даними Усесвітньої організації охорони здоров"я, все три прибалтійські республіки разом із Словаччиною займають лідируючі позиції серед країн ЄС по кількості алкоголю, споживаного на душу населення, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Литовська влада готує своїм громадянам "рік тверезості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути