Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2008 13:07

Літаки Virgin Atlantic літатимуть на біопаливі

Сьогодні компанія Virgin Atlantic повідомила про те, що наприкінці лютого відбудеться перший політ комерційного літака Boeing 747-400, заправленого не традиційним авіаційним паливом, а новим біопаливом, нешкідливим для довкілля.

Перший політ відбудеться з Лондонського аеропорту Хітроу в аеропорт Амстердам. Політ займе 80 хвилин. Разом з тим, в компанії роблять поправку на декілька обставин: по-перше тестовий політ буде виконаний без пасажирів, а по-друге в паливних баках літака все-таки присутнє й традиційне паливо, яке буде співвідноситься з біопаливом, як 80:20. Також у проекті беруть участь компанії Boeing і General Electric Aviation.

На сьогодні в Virgin не повідомляють склад біопалива, проте представник компанії Пол Чарльз відзначив, що для літаків було розроблено спеціально біопаливо, яке відрізняється від автомобільного і створене не на основі цукрової тростини або олії. "Якщо використовувати ці джерела для авіаційного біопалива, то будуть потрібні величезні поля для вирощування відповідних культур. Використане джерело є дуже стабільним і не залежить від популярних сільськогосподарських культур", – сказав він.

У GE Aviation доповнили, що двигун CF6, який працюватиме на біопаливі, майже не відрізняється від звичайного, у тому числі й за своїми продуктивними характеристиками. У Boeing говорять, що в ідеалі на суміші звичайного й біологічного пального літак може пролетіти понад 13 000 кілометрів, повідомляє CyberSecurity.ru

Зараз ви читаєте новину «Літаки Virgin Atlantic літатимуть на біопаливі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути