Ексклюзиви
середа, 05 листопада 2008 13:34

Літаки США розбомбили афганське весілля

Американські військові розбомбили у вівторок село на півдні Афганістану, в якому проходило весілля. Інцидент стався в населеному пункті Шах Валі Кот (провінція Кандагар). Очевидець розповів, що постраждали щонайменше троє дітей і сім жінок. Серед поранених - наречена, госпіталізована в одну з лікарень Кандагар.

Американське командування заявило, що не має ніякої інформації про даний інцидент. Проте її підтвердив президент Афганістану Хамід Карзай, заявивши на прес-конференції в Кабулі про численні жертви серед мирного населення в результаті авіаударів в повіті Шах Валі Кот провінції Кандагар. "Бомбардуваннями Афганістану не виграти війну проти тероризму", - заявив Карзай. Він також закликав Барака Обаму, що переміг на виборах президента США, зробити все можливе для того, щоб уникнути надалі жертв серед мирного афганського населення.

Нагадаємо, американські військові і сили НАТО ведуть в Афганістані боротьбу з бойовиками руху "Талібан". Цього року в результаті боїв загинули близько чотирьох тисяч чоловік, третина з яких - мирні жителі.

В минулі вихідні в Афганістані в результаті збройних зіткнень, терактів і замахів, організованих бойовиками, загинули, щонайменше, 35 військових і цивільних осіб і 42 бойовики були знищені, повідомляє "Newsru.com".

Зараз ви читаєте новину «Літаки США розбомбили афганське весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути