Ексклюзиви
середа, 23 травня 2007 17:55

Лист Чемберлена Гітлеру продали за $96 тисяч

Сьогодні, 23 травня, на торгах Christie"s в Нью-Йорку за $96 тисяч було продано лист британського прем"єр-міністра Невілла Чемберлена Адольфу Гітлеру, датований вереснем 1938 року.

У цьому історичному документі прихильник політики заспокоєння фашистських держав намагається відрадити фюрера від військового походу на Чехію в обмін на анексію Судетських земель.  

Торговий дім вказав в передпродажному описі лота, що саме цей політик  підписав  мюнхенську угоду.  

З самого початку лист, який Гітлер залишив без уваги, був оцінений в суму до $50 тисяч, а продано майже удвічі дорожче. Нагадаємо, що листи великих миру цього з архіву журналу Forbes у вівторок були виставлені на торги Christie"s.

Загальний обсяг торгів склав $1 586 640. Особливо цінуються листи першого президента США  Джорджа Вашингтона до того, як він досяг вершин політичної кар"єри.  

На аукціоні представлені власноручно написані, починаючи з весни 1777 року, багатосторінкові революційні заклики майбутнього першого президента США Джорджа Вашингтона.  

Спостерігачі вказують на те, що вони полум"яною стилістикою і безкомпромісними формулюваннями дуже нагадують листи вождя російської революції Володимира Леніна.  Ціна за окремі екземпляри досягла $132 тисяч. Цікаво, що лист написаний  Альбертом Ейнштейном обійшовся покупцеві набагато дешевше.  

Лист в якому нобелівський лауреат повідомляє своєму другові доктору Лайонелу Еттінгеру про необхідність допомогти євреям знайти порятунок за межами батьківщини було продано за $10.800.   

Нагадаємо також, що в 2006 році, на торгах аукціонного будинку Christie"s, рекордно дорого продано портрет Джорджа Вашингтона роботи Чарльза Уїльсона Піла, пише РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Лист Чемберлена Гітлеру продали за $96 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути