Ексклюзиви
пʼятниця, 04 травня 2007 13:17

Лікування антидепресантами підвищує ризик самогубства

Американська Адміністрація по продуктах харчування і медичних препаратах запропонувала виробникам антидепресантів змінити попереджувальний напис на упаковках з ліками, вказавши небезпеку виникнення суїцидальних думок і поведінки у молодих людей у віці від 18 до 24 років.

Як мовиться в повідомленні прес-служби Адміністрацію, ризик суїциду особливо зростає на початковій стадії лікування антидепресантами, тобто в перші два місяці.

"Депресії і інші психіатричні захворювання можуть мати серйозні наслідки в тому випадку, якщо їх відповідним чином не лікувати. Препарати антидепресанти допомагають багатьом людям, але украй важливо, щоб доктори і пацієнти були попереджені про існуючий ризик", - мовиться в заяві директора Центру Адміністрації за оцінкою і дослідженнями Стівен Галсон (Steven Galson).

Як наголошується в прес-релізі, на упаковках з антидепресантами також слід вказати і інформацію про те, що наукові дослідження не показали, що ризик суїцидального поведінки зростає у людей старше за 24 роки, а у тих, хто старше 65 - цей ризик небезпечної поведінки знижується.

Тепер у виробників лікарських препаратів є 30 днів для підготовки нових етикеток і інструкцій по застосуванню, які повинні поступити на розгляд Адміністрації. Побоювання у американських властей викликали 34 препарати, у тому числі і такі відомі як Прозак і Симбальта.

Підставою для внесення змін стали наукові дослідження, які проводилися з 2005 року і в ході яких було обстежено 77 тисяч пацієнтів. Останній раз зміни в попередження про небезпеку антидепресантів були внесені в 2005 році - тоді лікарі прийшли до висновку, що ці препарати підвищують ризик самогубств у дітей і підлітків, повідомляють РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «Лікування антидепресантами підвищує ризик самогубства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути