Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2007 15:29

Лікаря-шкідника засудили до 2000 років в"язниці

У Іспанії лікар-анестезіолог, який заразив більше 200 пацієнтів гепатитом С, засуджений до тривалого терміну тюремного ув"язнення.

"Анестезіолог Хуан Маєсо, що працював в чотирьох лікарнях Валенсії, де він заразив з 1988 по 1997 рік 275 пацієнтів, засуджений до тисячі 933 років в"язниці і штрафу в мільйон євро", - повідомив представник Вищого суду справедливості автономної області Валенсія.

Він відзначив, що слідство у справі про зараження гепатитом велося сім років, а судовий процес за участю 600 свідків і 153 адвокатів потерпілих продовжувався з вересня 2005 року. На думку слідства, лікар заражав пацієнтів умисно.

Маєсо звинувачувався в тому, що, страждаючи від гепатиту, він вводив собі ін"єкції шприцем, яким надалі як анестезіолог користувався для введення препаратів "хворим, підметом хірургічному втручанню, що приводило до їх зараження гепатитом".

"Маєсо, якому зараз близько 70 років, протягом 18 років завідував відділенням анестезії і реанімації найбільш відомої клініки Валенсії - "Hospital de la Fe", а також практикував ще в трьох міських лікарнях", - передає слова джерела РІА "Новини". Проте, відповідно до іспанського закону, лікар не може знаходитися у в"язниці більше 20 років.
Зараз ви читаєте новину «Лікаря-шкідника засудили до 2000 років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути