пʼятниця, 10 жовтня 2008 09:54

Лідери конгресу США закликали Буша терміново провести саміт G8

Лідер сенату США сенатор-демократ Гарі Рід і спікер палати представників конгресу США демократка Ненсі Пелоси надіслали Джорджу Бушу лист, закликавши голову Білого дому скликати надзвичайний саміт лідерів "великої вісімки" у зв"язку з глобальною фінансовою кризою.

"Ми пишемо, щоб висловити підтримку скликанню надзвичайної зустрічі голів держав "великої вісімки" для розгляду нестабільності на світових фінансових ринках, що продовжується, і заморожування глобального кредиту", - мовиться в тексті поширеного у Вашингтоні листа Ріда і Пелоси.

Лідери обох палат конгресу США підкреслили, що такий терміновий саміт "великої вісімки" "пошле рішучий сигнал про те, що світові лідери визнають глибину кризи і що вони мають намір зробити рішучі спільні дії з його подолання".

Прес-секретар Білого дому Дана Періно, коментуючи на прохання телекомпанії Сі-Ен-Ен лист Ріда і Пелоси, заявила, що президент США Джордж Буш відкритий для проведення такого саміту.

"Ми сказали, що на ідею зустрічі ми дивимося відкрито", - заявила Періно, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Лідери конгресу США закликали Буша терміново провести саміт G8». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути