Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2007 10:04

Лідери кіпрських общин не зустрілися через футбол

Зустріч між лідерами кіпрських общин - президентом Республіки Кіпр Тасосом Пападопулосом і главою самопроголошеної Турецької Республіки Північного Кіпру Мехмедом Алі Талатом - зірвалася через футбольний матч.

За повідомленням кіпрських ЗМІ, турецька команда Cetinkaya мала провести напередодні товариський матч з британським клубом Luton Town на півночі острова. Проте зустріч не відбулася, оскільки Республіка Кіпр визнала подібний матч порушенням міжнародного ембарго проти невизнаної держави ТРПК. Міжнародні футбольна влада погодилися з доводами греків-кіпріотів і заборонили проведення матчу.

У відповідь на це представники турків-кіпріотів заявили, що за подібних умов зустріч між лідерами кіпрських общин представляється неможливою.

Кіпр розділений з 1974 року. Останній за часом план кіпрського врегулювання провалився в 2004 році, коли на окремих референдумах турки-кіпріоти прийняли, а греки-кіпріоти відкинули мирні пропозиції генерального секретаря ООН Кофі Аннана, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Лідери кіпрських общин не зустрілися через футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути