четвер, 05 червня 2008 10:15

Лідера опозиції в Зімбабве звільнено з-під варти

Лідер опозиції в Зімбабве Морган Цвангираї був звільнений після того, як поліція протримала його під арештом більше восьми годин. Як повідомив представник "Руху за демократичні зміни" (ДДП) Нельсон Чаміса, колона, в якій знаходився автомобіль з Цвангираї, була зупинена на поліцейському КПП.

Лідер опозиції прямував на мітинг своїх прихильників. За словами Чаміси, Моргана Цвангираї та осіб, які супроводжували його, відвезли в поліцейський відділок на заході країни. "Схоже, вони хочуть порушити програму нашої кампанії", - сказав Чаміса.

Другий тур виборів у Зімбабве заплановано на 27 червня. Нельсон Чаміса вимагав негайного звільнення Моргана Цвангираї і заявив, що без втручання ООН і міжнародного співтовариства провести у Зімбабве вільні і чесні вибори неможливо.

Пізніше звільнення лідера опозиції вимагали кілька країн Заходу. Під час передвиборної кампанії напередодні другого туру були арештовані чотири представники ДДП.

Як стверджує керівництво партії, з моменту першого туру виборів, які пройшов 29 березня, було убито 58 прихильників опозиції, а сотні людей було побито.

В ході останнього інциденту двох прихильників Цвангираї було спалено. Підозрюють, що це зробили прихильники президента країни Роберта Мугабе. Уряд заявив, що ДДП перебільшує рівень насильства в Зімбабве і провокує зіткнення, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Лідера опозиції в Зімбабве звільнено з-під варти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути