понеділок, 24 березня 2008 12:59

Лідер "Аль-Каїди" закликавав мусульман "завдавати ударів"

"Друга людина" в ієрархії міжнародної терористичної організації "Аль-Каїда" Айман аз-Завахирі закликав всіх мусульман ставати шахідами у війні проти американських та ізраїльських інтересів, повідомило агентство "Ассошиейтед Прес" з посиланням на аудіозапис, опублікований в понеділок в інтернеті.

"Мусульмани, сьогодні ваш день. Завдайте ударів по інтересах євреїв, американців і тих, хто причетний до нападів на мусульман. Намічайте цілі, збирайте гроші, готуйте спорядження, ретельно плануйте свої дії і потім нападайте, щоб стати мучеником і потрапити в рай", - заявив аз-Завахирі.

У ісламі "шахід" - це загиблий за віру, мученик. Останнім часом так почали називати терористів-смертників.

"Сьогодні немає місця тому, хто говорить, що ми повинні битися з євреями тільки в Палестині. Так давайте ж протистояти їх інтересам повсюдно, якраз так, як вони діють проти нас", - сказав аз-Завахирі.

Оригінальність менш ніж п"ятихвилинного аудіозапису встановити поки не вдалося. Проте, зіставляючи голос на ньому з попередніми аудіозаписами виступів аз-Завахирі, експерти припускають, що вона справжня.

Аудіозвернення аз-Завахирі стало третім за рахунком зверненням лідерів "Аль-Каїди" за останні декілька днів. В кінці минулого тижня в інтернеті були з"явилися два аудіозвернення "терориста номер один" Усами Бен Ладена, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Аль-Каїди" закликавав мусульман "завдавати ударів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути