неділя, 20 квітня 2008 11:09

Лідер іракської "Аль-Каїди" оголосив про початок "місяця терору"

Лідер іракської "Аль-Каїди" оголосив про початок "місяця терору"
Глава терористичної організації "Аль-Каїда в Іраку" оголосив про початок "нового наступу" проти американських військ в цій країні.

Передбачається, що цей наступ продовжиться протягом місяця. Про початок "місяця терору" йдеться в звукозаписі від імені Абу Айюба аль-Масрі, поширеної в минулу суботу в інтернеті. За оцінками експертів боротьби з тероризмом, записаний голос дійсно дуже схожий на голос лідера терористів.

У Звернені йдеться, що приводом для оголошення нової терористичної кампанії стало те, що в кінці березня число американців, загиблих в Іраку, перевищило чотири тисячі чоловік. "Ми повинні відзначити цю подію особливим чином і змусити взяти участь в цьому Джорджа Буша", якому убиті американці стануть "подарунком", йдеться в аудіозверненні ватажка терористів.

Звернення лідера "Аль-Каїди в Іраку" співпало з серією терактів, проведених в останні дні. Їхньою ціллю стали колишні повстанці-суніти, які уклали союз з американцями і виступили проти "Аль-Каїди".

Абу Айюб аль-Масрі очолив організацію "Аль-Каїда в Іраку" в 2006 році після того, як американцям вдалося знищити її колишнього лідера Абу Мусаба аз-Заркаві, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Лідер іракської "Аль-Каїди" оголосив про початок "місяця терору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути