Ексклюзиви
пʼятниця, 26 лютого 2010 20:59

Лесю Подерв"янському погрожує по телефону невідомий

Лесю Подерв"янському погрожує по телефону невідомий

Українському драматургу і художнику Лесю Подерв"янському, відомому, зокрема, своїми нецензурними літературними творами, надійшли телефонні погрози від аноніма.

Про це повідомила дружина Подерв"янського Марія.

За її словами, погрози пов"язані з участю її чоловіка у акції "АнтиНЕК: Ні цензурі!", спрямованій проти політики Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, що заборонила показ низки фільмів і друк кількох книг в Україні.

За словами дружини драматурга, 25 лютого близько 22:00 на їхній домашній телефон подзвонив невідомий. Трубку взяв Лесь, чоловік попросив до телефону Марію Олександрівну.

"Той, хто дзвонив повідомив, що я його не знаю, після чого сказав, що мій чоловік даремно вліз в усі ці історії з АнтиНЕК і наказав порадити Подерв"янському, щоб він не ліз "не в свій бізнес", а то як би чого не вийшло. На моє резонне запитання, з якого дива він вирішує, чим Лесю займатися, людина так дбайливо сказала: "Ну, письменники - вони ж, як діти, правда? Не знають, що роблять..." - розповіла Марія Подерв"янська.

"Через мій повний подив наша розмова перервалася - тому що пан, який телефонував, був вишукано ввічливо "посланий", - також сказала вона.

За словами жінки, анонім цілком може бути просто психічно неадекватною людиною. Однак події, що відбулися за півтора місяці до цього, змушують думати, що справа може бути серйознішою.

"Річ у тому, що напередодні акції 15 січня (мається на увазі акція "АнтНЕК: Ні цензурі!"- ред.) з нами зв"язався знайомий, який передав "прохання" від керівника Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького. Леся попросили утриматися від участі в будь-яких акціях, що критикують цю комісію. Мотивували це тим, що комісія робить добру справу", - повідомила Марія Подерв"янська.

Також жінка пообіцяла подати заяву до правоохоронних органів за фактом дзвінка з погрозами.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Лесю Подерв"янському погрожує по телефону невідомий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути