четвер, 18 жовтня 2007 14:23

Лекцію Нобелівського лауреата відмінили через його расистські висловлювання

Британський Музей науки відмінив заплановану лекцію Нобелівського лауреата Джеймса Уотсона у зв"язку з висловами знаменитого генетика про інтелектуальну перевагу білої раси над чорною, повідомляє .BBC

Відміна лекції мотивується неприпустимістю висловлених Уотсоном поглядів. Музей, за словами його представника, не уникає обговорення гострих і суперечливих тим, але Уотсон "перейшов межу допустимої дискусії".

Нагадаємо, кілька днів тому у  газеті The Sunday Times з"явилися висловлювання  Уотсона, що заявляє, що "соціальна політика", яка проводиться цивілізованими країнами в Африці, помилкова, оскільки заснована на тому, що чорношкірі за природженими інтелектуальними здібностями нічим не відрізняються від білошкірих, тоді як "всі досліди говорять, що це не так". За словами ученого, бажання людей думати, що всі вони рівні, природне, проте "люди, яким доводилося мати справу з чорними працівниками, знають, що це неправда". Лауреат вважає, що у найближчі 15 років інтелектуальна різниця між расами буде підтверджена генетично.

Слова Уотсона викликали обурення багатьох правозахисних організацій, деякі з яких хочуть притягати ученого до відповідальності у судовому порядку.

Уотсон, один з першовідкривачів ДНК, володар Нобелівської премії за 1962 рік, директор однієї з провідних дослідницьких лабораторій США, приїхав до Великої Британії для того, щоб провести рекламну кампанію своєї книги "Уникайте докучливих людей" (Avoid Boring People), яка вийде наступного тижня.

Зараз ви читаєте новину «Лекцію Нобелівського лауреата відмінили через його расистські висловлювання ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути