понеділок, 29 вересня 2008 13:05

Лех Валенса відзначає подвійний ювілей

Екс-президент Польщі Лех Валенса готується з розмахом відсвяткувати подвійний ювілей, - своє 65-річчя і 25-річчя присудження йому Нобелівської премії миру.

Валенсі 29 вересня виповнюється 65 років.

"В понеділок, 29 вересня, в Королівському замку у Варшаві відбудеться спеціальний форум, присвячений польському шляху до свободи, - починаючи з 70-х років минулого століття до "Круглого столу", що призвів в Польщі до вільних виборів і зміни комуністичного режиму", - сказав виконавчий директор проекту "Нобель 25" Інституту Леха Валенси у Варшаві Хенрик Сікора. - "Ми об"єднали два ювілеї: день народження - 29 вересня, а через п"ять днів (25 років тому) було оголошено про рішення Нобелівського комітету".

За його словами, на форум у Варшаві запрошені провідні польські політики, учені, активісти "Солідарності" - всього більше 350 осіб.

Гостями Валенси стануть прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск, глава Сейму (нижня палата парламенту) Броніслав Коморовський, спікер Сенату (верхня палата парламенту) Богдан Борусевич, мер Варшави Ханна Гронкевич-Вальтц.

Увечері 29 вересня в Національному театрі відбудеться гала-концерт, присвячений ювілярові. Передбачається, що спочатку виступить дружина Валенси - Данута, яка 25 років тому отримала Нобелівську премію миру за свого чоловіка, який тоді не зміг виїхати з Польщі.

Сам концерт складатиметься в основному з творів Фредеріка Шопена в різному аранжуванні - класика, рок, джаз, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Лех Валенса відзначає подвійний ювілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути