понеділок, 14 липня 2008 20:25

Лех Качиньський пообіцяв підписати Лісабонський договір

Президент Польщі Лех Качинський заявив 14 липня, що Польща не блокуватиме ратифікацію Лісабонської угоди, яка повинна стати альтернативою загальноєвропейської конституції, передає агентство AFP.

Заява Качинського прозвучаал  після зустрічі у Парижі з французьким президентом Ніколя Саркозі. Франція зараз є країною, що головуює в ЄС.

Качинський відзначив, що домовився з Саркозі про ряд взаємних поступок, проте відмовився розкривати деталі. Він додав, що сторони склали спільний план, який буде оприлюднено в потрібний момент.

На початку липня Качинський відмовився підписувати Лісабонський договір, пославшись на результати загальнонаціонального референдуму в Ірландії  від 12 червня. Ірландці висловилися проти ухвалення договору.

Качинський заявив, що не підпише договір, поки ірландці не проведуть повторний референдум і не приймуть Лісабонську угоду. Не дивлячись на те, що польський сейм раніше ратифікував договір, підпис президента Качиньского потрібний для його остаточного затвердження.

Ірландське "ні" і відмова Леха Качинського підписати договір поставили ЄС на грань політичної кризи. Ніколя Саркозі як президент країни-голови в ЄС заявив, що докладе всі зусилля для того, щоб реанімувати Лісабонський договір і вже до жовтня-грудня знайти рішення, як переконати Польщу і Ірландію.

Зараз ви читаєте новину «Лех Качиньський пообіцяв підписати Лісабонський договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути