Ексклюзиви
вівторок, 01 травня 2007 16:16

Ле Пен закликав французів бойкотувати вибори

Лідер французьких ультра-правих Жан-Марі Ле Пен закликав у вівторок своїх прихильників відмовитися від голосування на другому турі президентських виборів, що відбудуться 6 травня, повідомляє Reuters.

На думку Ле Пена, ані кандидат від Соціалістичної партії Сеголен Руаяль, ані представник правих сил Ніколя Саркозі не заслуговують тих 10,44 відсотка голосів виборців, які отримав Ле Пен в першому турі. "Я закликав своїх виборців не віддавати голоси ані Руаяль, ані Саркозі і взагалі бойкотувати другий тур", - заявив Ле Пен.

Нагадаємо, що за підсумками результатів першого туру президентських виборів у Франції, що відбувся 22 квітня, лідер "Союзу за народний рух" Николя Саркозі набрав 31,11 відсотки голосів, Сеголен Руаяль підтримали 25,84 відсотки виборців, кандидат від центристів Франсуа Байру отримав 18,55 відсотки голососів, а лідер украй правого Національного фронту Жан-Марі Ле Пен став лише четвертим.

Згідно з опитами громадської думки, в другому турі президентських виборів Саркозі переможе Руаяль. Раніше повідомлялося, що п"ятеро лівих кандидатів, за яких сумарно проголосували 10 відсотків виборців, закликали свій електорат підтримати Руаяль, а Франсуа Байру відмовився давати рекомендації своїм виборцям, за кого з кандидатів - Ніколя Саркозі або Сеголен Руаяль - голосувати в другому турі, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Ле Пен закликав французів бойкотувати вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути