Ексклюзиви
понеділок, 10 листопада 2008 17:43

Латвія також просить гроші у МВФ

Латвія також просить гроші у МВФ

Латвії довелося взяти на поруки другий найбільший банк у країні і можливо скоро держава звернеться до Міжнародного Валютного Фонду за допомогою, адже фінансова криза охопила Балтику і більшу частину Скандинавії.

Прем"єр Латвії Іварс Годманіс оголосив, що Парекс банк було на половину націоналізовано. "Ми маємо робити все можливе не лише для окремих банків, але для всієї банківської системи загалом," - говорить він. Годманіс заявив, що Латвія випробовує різні заходи зараз, щоб урятувати економіку, включаючи і можливість допомоги від МВФ та Європейського Союзу.

Латвія на разі переживає жахливий занепад після років швидкого зростання кредитування, а також найгострішу кризу нерухомості у Східній Європі. Економіка скоротилася на 4.2% за третій квартал. Ціни на житло впали на 21% за останній рік. Погіршило ситуацію і зловживання закладними у євро, шведських франках, та ієнах.

Оскар Фірманус прокоментував рятування Парексу наступним чином: "Всі були дуже здивовані. Банк ніякої інформації щодо можливих проблем не розголошував. Люди стояли в чергах до банкоматів, щоб зняти гроші всі вихідні".

"Якщо ситуація погіршиться, Латвії доведеться шукати грошової підтримки у Європейського Союзу чи МВФ," - заявив прем"єр-міністр, повідомляє The Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Латвія також просить гроші у МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути