середа, 21 січня 2009 15:01

Латвійські селяни погрожують масовими акціями протесту

Латвійські селяни погрожують почати масові акції протесту, якщо керівництво країни терміново не надасть підтримку сільськогосподарській галузі. Для таких заходів до Риги може бути навіть доставлена сільськогосподарська техніка.

Свої вимоги вони висунули президентові Латвії Валдісу Затлерсу, голові Сейму Гундару Даудзе, главі уряду Івару Годманісу, а також міністрові землеробства Мартіньшу Розе.

Вони вимагають, щоб в умовах гострої кризи частина міжнародної позики, отриманої Латвією, була направлена на фінансування селянських господарств.

Зокрема, на їх думку, уряд повинен надати фінансову допомогу молочній галузі, зменшити розрив між цінами, по яких молоко купують у фермерів, і цінами, по яких воно продається в магазинах. Крім того, вони наполягають на тому, щоб податковий тягар для сільськогосподарських підприємств був зменшений.

Нагадаємо, що ще до масштабної економічної кризи в Латвії працівники молочної галузі влаштовували акції протесту, скаржачись на нерентабельність виробництва і вимагаючи підтримки держави.

В умовах кризи, коли уряду довелося піти на непопулярні заходи (скорочення бюджетних витрат і підвищення податків), кількість незадоволених як в сільськогосподарській, так і в інших галузях, значно виросла. 13 січня мітинг, організований профспілками в Ризі, переріс в масові безлади. Учасники мітингу не тільки висували економічні вимоги, але закликали також до відставки уряду і розпуску Сейму, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Латвійські селяни погрожують масовими акціями протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути