Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2007 12:32

Лайнер з Роттердама відмовився швартуватися у порту Севастополя

 Через відсутність в Севастопольському морському торговому порту відповідного причалу, пасажирів круїзного лайнера Роттердам (всього на судні понад 1300 пасажирів) доставляли із зовнішнього рейду на екскурсії в місто на суднових катерах.

Капітан судна Роттердам (прапор Нідерландів), дізнавшись про те, що довжина причальної стінки у порту не досягає 200 метрів (довжина Роттердама - понад 220 метрів), відмовився від швартування в порту і став на якірну стоянку на зовнішньому рейді.

Заступник начальника порту Ігор Андріянов повідомив, що капітан судна мав на це право. За його інформацією, раніше Роттердам, з колишнім капітаном судна, хоч і з труднощами, але швартувався в порту Севастополя. Водночас, як завірив Андріянов, з капітаном судна вже відбулася зустріч і наступного разу той пообіцяв завести судно в порт.

"Цілком логічним" вважає рішення капітана завідувач сектором морської акваторії Севастопольської міської державної адміністрації Владимир Троїцький. У інтерв"ю журналістам він підтвердив, що в Севастополі сьогодні ще немає належних умов для стоянки океанських лайнерів такого класу.

"І порт, і місто втрачають багато коштів від того, що лайнер стоїть на зовнішньому рейді", - відзначив Троїцький. На думку представника міськадміністрації, своє вагоме слово в цій ситуації має сказати і Міністерство транспорту і зв"язку України, адже, як сказав він, "йдеться не тільки про інтереси міста, а й про імідж держави".

За матеріалами УНИАН

Зараз ви читаєте новину «Лайнер з Роттердама відмовився швартуватися у порту Севастополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути