Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2007 12:19

Кузьмук із перевіркою поїде на Зміїний

Віце-прем"єр Олександр Кузьмук 30 серпня відвідає острів Зміїний і ряд інших важливих об"єктів Державної прикордонної служби України в Одеській області. Об"єкти, які планує відвідати під час робочої поїздки Кузьмук, знаходяться на ділянці Південного регіонального управління Держприкордонслужби, повідомляє у вівторок прес-служба Кабінету Міністрів.

Основним пунктом поїздки обрано о. Зміїний, де віце-прем"єр ознайомиться з розвитком інфраструктури острова, а також візьме участь в аналізі виконання рішень Кабміну щодо розвитку острова.

Крім того, Кузьмук візьме участь у презентації поста технічного спостереження та нової навігаційної системи прикордонної застави "Вілково".

Віце-прем"єр також ознайомиться з ходом будівництва нафтотерміналу "Рені-Джуржулешти" і організацією охорони на річковій ділянці прикордонної застави "Рені".

Кузьмука в поїздці супроводжуватиме перший заступник голови Держприкордонслужби, директор департаменту охорони державного кордону генерал-полковник Павло Шишолін.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України 27 грудня 2006 року затвердив "Комплексну програму розвитку інфраструктури на острові Зміїний на період 2007-2011 рр.".

Острів Зміїний (площа - 20,5 га) розташований у Чорному морі, в 30 км від узбережжя Одеського регіону. Увійшов до складу України відповідно до Паризької угоди 1947 року - після передачі Бессарабії Радянському Союзу. Коли СРСР розпався, острів став предметом територіальних суперечок між Україною і Румунією. У 1997 році Києв і Бухарест уклали договір, що підтверджував неподільність меж, які існували в 1961 році. Проте розбіжності з цього приводу виникають досі, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмук із перевіркою поїде на Зміїний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути