вівторок, 05 червня 2007 12:05

Кури допливли до Америки раніше Колумба

Група учених з Нової Зеландії, США, Австралії виявила в південній частині Чилі фрагменти курячих кісток, що датуються приблизно 1304-1424 роками. Аналіз ДНК вказав на полінезійське походження свійської птиці. Науці ця знахідка дозволяє зробити два висновки: по-перше, кури в Нове Світло потрапили не з Європи, по-друге, у учених з"явилося, нарешті, матеріальне і переконливе свідоцтво контакту між Полінезією і Америкою.

Дослідження, проведене групою Еліс Сторі з Оклендського університету, показало, що кури з Чилі генетично найближче до порід, що жили на островах Тонга і Самоа.

Походження курнув в Америці було предметом багаторічних дискусій між ученими. Частина дослідників вважала, що індійцям цей вид птаха був відомий до Колумба, інші були переконані, що кури прибули на континент разом з португальськими і іспанськими колоністами в першій половині XVI століття. Вісті супутників Пісарро, що висадилися в 1532 році на побережжі Перу в 1532 році, про участь курей у відправленні місцевих релігійних культів, не сколихнуло гіпотезу про європейське походження птаха. Учені припускали, що якимсь чином кури швидко прижилися в Америці і широко розповсюдилися за лічені десятиліття, повідомляє The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Кури допливли до Америки раніше Колумба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути