Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2007 18:50

КУН не братиме участі в позачергових парламентських виборах

Конгрес українських націоналістів (КУН) ухвалив рішення не приймати участі в позачергових парламентських виборах, а сконцентрувати свої зусилля на зміцненні і перебудові структури партії, підготовці до чергових виборів до парламенту.

"Центральний провід Конгресу українських націоналістів (керівний орган КУН) ухвалив рішення не приймати участі в позачергових виборах до Верховну Раду України, а сконцентрувати свої зусилля на зміцненні і перебудові структури партії, підготовці до чергових виборів у Верховну Раду України, місцевих рад, президента України, залучення членів Конгресу в органи виконавчої влади", - мовиться в заяві, прийнятій 2 серпня, поширеній прес-службою КУН в п"ятницю.

Згідно заяві, таке рішення викликане політичною ситуацією, яка склалася в Україні напередодні позачергових парламентських виборів, а саме: обмежений термін підготовки до виборів, активізація антиукраїнських сил і т.д.

В той же час члени Центрального проводу висловили розуміння ініціативи президента України Віктора Ющенка щодо об"єднання ідеологічно споріднених політичних партій. Але з огляду на те, що КУН є політичною партією, створеною за ініціативою Організації Українських Націоналістів, і свою діяльність формує на принципах ідеології українського націоналізму, і за визначенням є правою партією, що ідеологічно відрізняється від партій ліберально-демократичного напряму, Центральний провід Конгресу вважає, що "умова розпуску Конгресу Українських Націоналістів для участі в створенні єдиної політичної партії ліберально-демократичного напряму для КУН є неприйнятною".

Центральний провід КУН закликав членів і прихильників Конгресу підтримати зусилля президента України Ющенка для забезпечення перемоги пропрезидентських сил на позачергових виборах у Верховну Раду України.

КУН брав участь в парламентських виборах-2006 у складі блоку "Наша Україна", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «КУН не братиме участі в позачергових парламентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути