Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2007 13:01

Куба відмовилася від програмного забезпечення Microsoft

На більше половині комп"ютерів в офіційних установах Куби у найближчі 3 роки програмне забезпечення американської корпорації Microsoft замінять на операційну систему Linux.

Про це заявило міністерство зв"язку країни.

Куба, як йдеться у комюніке відомства, має намір використовувати операційну систему Linux з відкритим кодом. Таке рішення кубинська влада пояснює прагненням покінчити із залежністю від американської корпорації - найбільшого виробника програмного забезпечення у світі.

Через політику економічної блокади, яку проводять США відносно Куби вже більше 45 років, Гавана, зокрема, обмежена в отриманні оновлень операційної системи Microsoft, що відбивається на ефективності і безпеці роботи комп"ютерів.

Міністр зв"язку Куби Раміро Вальдес вважає, що інформаційні системи є "полем битви" з імперіалізмом. Керівник департаменту кубинського Університету інформаційних наук із розробки програмного забезпечення Ектор Родрігес назвав відмову від продукції Microsoft питанням "технологічного суверенітету".

На використання програм Linux вже перейшли співробітники кубинської митниці. Невдовзі це зроблять і найбільші вузи карибської республіки.

Питання про відмову від послуг Microsoft на користь Linux розглядають декілька країн. У їхньому числі - Китай, Норвегія, Венесуела і Бразилія, повідомляє ВЗГЛЯД.

Зараз ви читаєте новину «Куба відмовилася від програмного забезпечення Microsoft». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути