Ексклюзиви
середа, 11 липня 2007 11:38

КС скасував положення закону про держбюджет, які призупиняли пільги

Конституційний Суд України скасував положення закону про державний бюджет, які стосувались призупинення на 2007 рік виплати пільг, компенсацій і гарантій для населення.

Сьогодні було оприлюднено рішення КС, прийняте 9 липня цього року за конституційним поданням 46 народних депутатів щодо відповідності Конституції України положень статей Закону України "Про державний бюджет України на 2007 рік" щодо соціальних гарантій громадян.

Як повідомив під час оприлюднення рішення голова Конституційного Суду Андрій Стрижак, Конституційний Суд прийшов до висновку, що ряд статей закону про держбюджет не відповідають Конституції, де сказано, що Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною правовою державою.

Він підкреслив, що, відповідно до Конституції, соціальні права і гарантії населення не можуть обмежуватись, а закон про держбюджет не може скасовувати чи зупиняти положення інших законів. Тому КС прийшов до висновку, що Верховна Рада не мала повноважень при прийнятті держбюджету зупиняти дію інших законів, в тому числі й щодо надання пільг, гарантій і компенсацій для громадян.

КС постановив, що з дня оприлюднення рішення вищезазначені статті закону про держбюджет припиняють свою чинність, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «КС скасував положення закону про держбюджет, які призупиняли пільги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути