Ексклюзиви
середа, 25 червня 2008 14:05

Криміналісти створили фоторобот апостола Павла, який жив 2000 років тому (ФОТО)

 
Німецькі криміналісти взяли участь в незвичайному розслідуванні: вони створили фоторобот чоловіка, який жив 2000 років тому і добре відомого в християнській релігії під ім"ям апостола Павла, повідомляє InoPressa.

Незвичайний експеримент було приурочено до року Павла, оголошеного Папою Римським Бенедиктом XVI. Католики складають найбільший відсоток серед віруючих в Німеччині. Фахівці впоралися з головоломкою за допомогою документів, наданих теологом з Дюсельдорфа Міхаелем Хеземанном, який займається біографією апостола, пише Frankfurter Rundschau.

Хеземанн зібрав численні матеріали: історичні зарисовки, дані про вік Павла, сімейний стан, а також опис характеристик, зроблений в II столітті. Історія Павла, включаючи і його подорожі в області східного Середземномор"я, документована майже без пропусків.

Передані експертам документи допомогли відтворити реальну зовнішність апостола. Отриманий результат фахівці виклали у вільний доступ в інтернет. За результатами розслідування, Павло виявився кривоногою людиною маленького зросту, світлошкірим, з вираженими залисинами на лобі. У нього була борода, чорна з помітною сивиною, гачкуватий ніс й густі брови.

В очі впадають різкі точені риси обличчя і, в першу чергу, великі карі очі. Подібного чоловіка середніх років можна було зустріти на вулицях будь-якого міста південної Європи.

До свого очищення майбутній апостол звався Савлом. Він народився в Тарсусі (нинішня Туреччина) в Малій Азії та робив шатри. Будучи релігійним євреєм, Савл люто ненавидів перших християн. Він був жорстокий і хотів слави. Він спостерігав за побиттям камінням архідиякона Стефана і схвалив його вбивство.

Пізніше, як мовиться в Євангелії від Луки, біля воріт Дамаску йому з"явився Ісус. Побачивши божественне світло, Савл звернувся до християнства і почав називатися з тих пір Павлом, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Криміналісти створили фоторобот апостола Павла, який жив 2000 років тому (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути