Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2007 10:39

Кращого в США скрипаля не впізнали, коли він грав у метро

Визнаний кращим зі скрипалів, що нині живуть в США, 39-річний Джошуа Бел зміг заробити, граючи в підземному переході метро у Вашингтоні, тільки 32 долари і 17 центів. Він грав твори Крейслера, Шуберта, Масне і Баха на скрипці Страдіварі. За 45 хвилин повз нього пройшли більше тисячі людей, і лише одна жінка впізнала Бела. Експеримент за участю знаменитого музиканта, квитки на концерти якого коштують, як правило, від ста доларів і більше, став акцією журналістів газети The Washington Post.

За задумом авторів експерименту Белл, одягнений цілком звичайно (джинси, светр, бейсболка), повинен був провести від півгодини до години в уранішній час пік 12 січня 2007 року на станції L"Enfant Plaza американської столиці. Навколо цієї станції розташовуються численні будівлі федеральних міністерств. За поведінкою перехожих, що поспішають на роботу, спостерігав кореспондент газети з прихованою камерою, а тих небагатьох, хто зупинився і кинув гроші в скрипковий футляр Бела, на виході інтерв"ював ще один журналіст.

Сам музикант був найбільше здивований тим, що більшість перехожих навіть не повертали голову в його сторону, наче його не було взагалі. І лише станційна чистільщица взуття зазначила, що його виконання було дуже гучним. Автори проекту вважали, що у Вашингтоні, одному з найбільш "філармонійно розвинених" міст Америки, Бел збере стільки слухачів в переході, що може знадобитися поліція. Проте, як було сказано вище, музиканта впізнала тільки одна жінка, що приїхала під фінал експерименту. Вона поклала в його футляр двадцять доларів і представилася Белу після закінчення імпровізованого концерту. Ці гроші не були включені в підсумковий "рахунок" Бела, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Кращого в США скрипаля не впізнали, коли він грав у метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути