Ексклюзиви
понеділок, 18 червня 2007 14:57

Кожна четверта маршрутка у Києві небезпечна для життя пасажирів

Ситуація з маршрутками в Києві погіршується з кожним днем. Водії маршрутних таксі все частіше потрапляють в аварії, порушують правила дорожнього руху. Тому зараз столичнаеДАІ проводить місячник Автобус-2007.

Інспектори ДАІ почали свій рейд на станції метро "Лісова". Перший же перевірений автобус - N332 - виявився порушником. На колесі автівки глибокий поріз - при такій спеці це особливо небезпечно, адже шина може лопнути на ходу.

Через декілька хвилин стався ще один інцидент: правоохоронці виявили, що додаткові сидіння перекривають запасний вихід в салоні маршрутки рейса N403 .

В автобуса 441-го маршрутки одне з коліс протерте до дірок - з протектора виглядали шматки дроту.
"Тут колесо не те що лопнути, а вибухнути може!" - попереджає інспектор Олександр Гусак, а потім звертається до водія: "Ти хоч знаєш, що небезпечно так людей возити?"

"Знаю, - байдуже відгукується водій Сергій. - А що робити - на нових колесах господарі економлять".
Поки водій знімав номери, інспектори помітили, що з мікроавтобуса тече масло. І це при тому, що машину перевіряв перед роботою технік АТП.

"Найчастіші порушення маршрутників - перевищення швидкості, порушення правил маневрування і всілякі технічні несправності автобусів", - говорить замначальника управління ДАІ Києва Олександр Підшморга. "Всього за 10 днів акції ми притягали до адміністративної відповідальності 2200 перевізників. Цифри вражають: 5 нетверезих водіїв, 280 проїздів на червоне світло, 416 порушень правил посадки-висадки пасажирів, 789 несправних автобусів."

"Подібні проблеми зараз по всій Україні. Ось тільки пасажири навіть не здогадуються, що щодня, добираючись на роботу, вони ризикують власним життям", - резюмує автоінспектор.

За матеріалами Комсомольська Правда-Україна


Зараз ви читаєте новину «Кожна четверта маршрутка у Києві небезпечна для життя пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути