четвер, 29 листопада 2007 12:55

Кожен восьмий житель США – іммігрант

У останні сім років Сполучені Штати переживають черговий підйом імміграції. З 2000 року до Америки переселилися понад 10 млн людей, і зараз кожен восьмий мешканець країни є іммігрантом. При цьому половина приїжджих проживають на території США нелегально.

У цілому в Америці 37,9 млн іммігрантів, свідчать дані перепису, опубліковані в четвер вашингтонським Центром з вивчення імміграції, – нічого подібного не фіксувалося з 1920-х років. Значну частину нової іммігрантської хвилі складають некваліфіковані працівники, приблизно третина з них не має середньої освіти і страховки. Перепис був проведений у березні 2007 року.

Глава дослідницького центру Стівен Камарота виступає за обмеження імміграції, і в своєму тенденційному дослідженні приділяє основну увагу витратам американського суспільства на допомогу приїжджим. Натомість, він нічого не повідомляє про внесок іноземців в економіку США – наприклад, про податки, що надійшли від них.

Близько 30% іммігрантів і їх дітей не мають медичної страховки (серед громадян ця цифра складає 13%). Більшість цих людей працюють на низькооплачуваних посадах. У своїх висновках центр підтверджує, що зараз у США 11,3 млн нелегальних іммігрантів. Приблизно третина сімей приїжджих отримує соціальну допомогу – зокрема, на неї можуть розраховувати народжені в Америці діти, які автоматично отримали громадянство.

Критики доповіді указують на відсутність доказів, що платникам податків доводиться виділяти кошти на допомогу нелегалам. На думку Уейна Корнеліуса, професора політології з Сан-Дієго, висновки Камароти свідомо заплутують публіку. Учений вказує, що Камарота звернув увагу виключно на іммігрантів у першому поколінні. За словами професора, в дослідженні приховується той факт, що вже діти й онуки переселенців успішно інтегруються в американське суспільство, пише The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Кожен восьмий житель США – іммігрант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути