Ексклюзиви
вівторок, 24 квітня 2007 17:01

Костусєв оштрафував паразитів на 86 тисяч гривень (ФОТО)

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ "КСК Боно" (Чеська Республіка) та ТОВ "Боно-Україна" (м. Київ) на 1,7 тисяч гривень. та 85 тисяч гривеньвідповідно за недобросовісну конкуренцію на ринку кормів для тварин. Цим комітет захистив ділову репутацію всесвітньо відомої корпорації "Марс Інкорпорейтед"


Тобто, відтінки кольорів на упаковках продукції "Супер Баланс" є схожими до ступеня змішування з упаковками кормів "Whiskas" та "Pedigree", кольори яких мають правовий захист як об"єкти промислової власності.
Така поведінка виробника характеризується як "паразитуюча конкуренція". Адже ці підприємства, імітуючи упаковки без витрачання грошей на рекламу та не докладаючи маркетингових зусиль, намагалися недобросовісно завоювати позиції на ринку.
Провівши розслідування, комітет зобов"язав порушників припинити виробництво й реалізацію кормів ТМ "Супер Баланс" в спірних упаковках як в пакетах, так і в коробках та банках. Підприємства також мають знищити залишки упаковок та етикеток.
Коментуючи прийняте рішення, Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв наголосив: "Нам довелося провести заплутане та складне розслідування, яке вийшло далеко за межі нашої держави. Його успішному завершенню посприяв досвід закордонних конкурентних відомств. Тож, переконаний, дана справа стане гарним уроком для тих, хто, намагається отримати вигоду не за рахунок власного інтелекту, а експлуатуючи ринкові досягнення успішних підприємств".

"Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «Костусєв оштрафував паразитів на 86 тисяч гривень (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути